Početna » Važna pobeda Radničkog protiv Javora

Važna pobeda Radničkog protiv Javora

od strane bukovac

Fudbaleri Radničkog savladali su ekipu Javora u 21. kolu Superlige Srbije 1:0 (1:0), Niški tim bio je bolji, imao inicijativu tokom cele utakmice, ali je samo jednu uspeo da materijalizuje.

Domaći su već u drugom minutu pokazali da silno žele pobedu, kada je nakon jednog dobrog napada Vanja Ilić poslao loptu pored gola. Nakon tog udarca nije bilo mnogo prilika do 14. minuta, kada je protivnički igrač Stjuart poslao loptu preko gola Vasiljevića. Posle toga se još jednom okušao Ilić, ali epilog je bio isti kao kod prethodnog pokušaja. Veliko oduševljenje na Čairu usledilo je u 25. minutu kada je Radnički poveo. Andrija Luković je uputio sjajan centaršut, a Jusuf Bamidele glavom
postigao pogodak.

Nastavak meče nije doneo mnogo uzbuđenja, kada su prilike za golove u pitanju. Gosti su u pojedinim trenucima imali inicijativu, koju nisu uspeli da materijalizuju. Sa druge strane pokušavao je i Radnički, ali je uvek nedostajalo malo u finišu, pa je rezultat ostao nepromenjen.

Nakon meča šef stručnog štaba Radničkog, Nikola trajković izjavio je da je srećan zbog upisanih bodova.

banner

Mislim da je bila tvrda, prava prvenstvena utakmica. Znali smo šta nas očekuje, Javor je ekipa koja zna da igra na rezultat. Za ovu pobedu, sve zasluge idu igračima. Znam da nekada treneri to kažu onako, radi reda, ali ja sada kažem iz srca, jer cele nedelje smo jedva imali 13, 14 igrača na treningu, nismo znali da li ćemo imati 12-13 spremnih za utakmicu. Sa druge strane znali smo kakav pritisak nosi utakmica. Za sve što su pružili danas, svaka im čast. Što se tiče nekih drugih stvari… Ostaje gorak ukus, nadam se da se te stvari u budućnosti neće ponavljati, u suprotnom, iskreno se plašim za sudbinu Radničkog ove sezone, – istakao je trener Radničkog posle meča.

U narednom kolu Radnički gostuje IMT-u u Beogradu.

Saopštenje za javnost povodom suđenja na utakmici Radnički – Javor

Umesto da sinoć igrači i navijači Radničkog slave zasluženu pobedu nad Javorom, nakon utakmice su svi ostali nemi i zgranuti postupcima sudije Momčila Markovića.

Radnički je dobio meč 21. kola Super lige Srbije protiv Javora, ali je isti ovaj večerašnji meč mogao i da izgubi – da je on potrajao samo 5 minuta duže i da je dželat Momčilo Marković uspeo u svojoj nameri i dovršio svoju egzekuciju niškog tima.

Posetioci na stadionu, kao i svi oni koji su gledali prenos utakmice, u čudu su mogli da vide deljenje “pravde” na njoj. Nedosuđivanje očiglednih faulova nad igračima domaćeg tima, tendenciozne odluke i pokušaji da se prekroji rezultat meča na svaki mogući način, samo su deo arsenala koji je večeras demonstrirao Marković sa pomoćnicima. Na kraju, po završetku meča i izlaska sa terena, sudija je imao i verbalni sukob sa decom na tribinama stadiona i vređao ih je, što je ispod nivoa svakog
odraslog čoveka.

Gledaocima koji su videli večerašnju predstavu ovih ljudi, jasno je da je zašto je Radnički tu gde jeste na tabeli i da su sudije te koje kroje plasman. Upravo je zbog ovakvih sudija tih gledaoca sve manje na stadionima, delioci pravde u Srbiji uništavaju fudbal i pojedine klubove.

Koji je motiv za ovakvo suđenje na ovom meču? Da li su to sportski ili vansportski motivi? Moramo da se zapitamo zašto se sve ovo dešava i nije li razlog saplitanja Radničkog taj da ne bi prestigao na tabeli neke druge klubove?

U sezoni 2023/24 isti sudija je Radničkom sudio u 4. kolu na utakmici Vojvodina – Radnički (3:2), u 13. kolu na utakmici Radnički – Spartak (1:1), pa u 17. kolu na utakmici TSC – Radnički (1:0). Radnički očigledno nikada ne može da dobije protivnika kada sudi Marković, a sinoć smo pobedili uprkos tome. Radnički je pobedio i sudiju i Javor.

Ako Radnički smeta tim i takvim kombinacijama, želeli bismo da nam se to i saopšti, klub će sam istupiti iz Super lige. Da li će se već jednom stati na put ovakvim kvazi sudijama i njihovom deljenju “pravde”? Koje će konsekvence snositi današnji sudija nakon svojih monstruoznih poteza? Da li će i sada rukovodstvo FSS treba dati podršku Dejanu Santraču, i time pokušati da još jednom “završi sve”? Fudbal postoji zbog klubova, igrača i navijača, a ne zbog sudija.

Fudbalski klub Radnički Niš moli srpsku sportsku javnost da pogleda celu utakmicu Radnički – Javor. Ukoliko većina smatra da nismo u pravu oko primedbi na suđenje, Radnički je spreman da se izvini, ali ako većina vidi ono što smo i mi videli – onda insistiramo da se utvrde motivi ovakvog suđenja i da sudija podnese konsekvence za svoje ponašanje i postupke.

Upravni odbor FK Radnički Niš

Izvor: Upravni odbor FK Radnički Niš

Foto: FK Radnički Niš

Slične vesti

mediapress-logo-footer

Copyright – Joombooz 2022

Izbor urednika

Najnovije vesti