Početna » Uz ova tri saveta ćete biti spremni za putovanje autobusom iz Srbije i do najdaljih evropskih destinacija

Uz ova tri saveta ćete biti spremni za putovanje autobusom iz Srbije i do najdaljih evropskih destinacija

od strane bukovac

Sa dolaskom proleća i toplijih dana, raste želja u svakom od nas da provodimo više vremena napolju, šetajući i uživajući na svežem vazduhu. Sada je pravi trenutak da isplanirate svoje naredno putovanje, a Amsterdam, Pariz i Lisabon su samo neke od destinacija u Evropi koje bi trebalo da obiđete u ovom periodu godine, jer su blaže temperature i duži dani idealni za istraživanje ovih gradova. Ukoliko želite da se u potpunosti opustite i uživate u prolećnom odmoru, putovanje autobusom sa sobom nosi niz pogodnosti, koje će vaše putničko iskustvo učiniti pristupačnim, bezbrižnim i opuštenim. Upravo zato, slede tri saveta koji će vam pomoći da se najbolje pripremite za duže putovanje ovim prevoznim sredstvom i stignete do destinacije odmorni i spremni za istraživanje grada.

Spakujte ranac sa stvarima koje su vam potrebne tokom puta

Pred sam polazak na putovanje, spakujte osnovne stvari, kao što su voda, lagane grickalice, kozmetika i osnovni lekovi za slučaj putničke mučnine, glavobolje ili drugih manjih zdravstvenih problema. Obucite udobnu i laganu odeću, a u ranac spakujte i duks, masku za spavanje, putni jastuk i ćebence, kako bi vam putovanje bilo što prijatnije. Dodatno, sva neophodna dokumenta kao što su pasoš, lična karta, važeće putno osiguranje, potvrdu za rezervaciju smeštaja, novac i platne kartice, čuvajte na sigurnom, u odvojenoj torbici ili pregradi u rancu, čime ćete pri ruci imati svu preglednu dokumentaciju, ali i smanjiti rizik od gubitka ili krađe.

Organizujte vreme tokom putovanja tako da vam bude opušteno, prijatno i zabavno

banner

Ne zaboravite da ponesete knjigu i slušalice, ukoliko želite da odslušate novu epizodu omiljenog podkasta i pogledate film ili seriju koju do sada niste stigli od obaveza. Osim toga, iskoristite vreme koje ćete provesti u autobusu da istražite i saznate nešto više o gradu u koji putujete. Ovo je savršena prilika da otkrijete različite zanimljivosti, poput te da je Ajfelova kula građena kao privremeni objekat, ali su je Parižani toliko zavoleli da su joj osigurali trajno mesto, čime je postala simbol francuske prestonice, ili tu da je Lisabon najzapadniji glavni grad kontitentalne Evrope, kao i da Amsterdam stoji iznad vode na neverovatnih 11 miliona greda. Na ovaj način ćete doći na odabranu destinaciju spremni za obilazak i puni raznovrsnih činjenica kojima ćete zainteresovati i zabaviti vaše saputnike.

Na vreme rezervišite autobuske karte kako biste osigurali svoje mesto za bezbednu i udobnu vožnju

Za kraj, najbitnije je da proverite raspored polazaka i dolazaka autobusa kako biste odabrali vreme putovanja koje vama najviše odgovara. Uz FlixBus, u samo nekoliko klikova, moguće je da kupite povoljne karte i organizujete vaš prevoz iz Srbije direktno do dalekih destinacija, kao što su Lisabon, Amsterdam ili Pariz. Kupovinom karte dobijate QR kod putem mobilnog telefona ili elektronske pošte, a nakon toga vas samo par sati udobne vožnje deli do glavnog grada Slovenije.

Foto: iStock

Zahvaljujući dobroj povezanosti FlixBus zelene mreže, uz jedno presedanje, a sa istom kartom, možete da odaberete jednu od stotine destinacija širom Evrope. Putovanje Flixbusom ka daljim evropskim gradovima se svakako isplati, jer ćete moći da odmorite na udobnim sedištima sa više prostora za noge, posvetite se čitanju knjige, istraživanju ili gledanju interesantnih sadržaja uz besplatan WI – FI u autobusu, te zaboravite na svakodnevne brige. Ne morate da brinete ni o bateriji svog mobilnog telefona, jer ćete u zelenim autobusima FlixBusa pronaći i utičnice za punjenje. Sve što je potrebno da putujete udobno, sigurno i sa stilom, jeste da odaberete sledeću destinaciju koju želite da posetite i rezervišete svoju FlixBus kartu.

Naslovna fotografija: Flix SE Group

Autor: Portal Media Press Srbija

Slične vesti

mediapress-logo-footer

Copyright – Joombooz 2022

Izbor urednika

Najnovije vesti