Početna » Tehnologija kojoj će fanovi fudbala biti zahvalni

Tehnologija kojoj će fanovi fudbala biti zahvalni

od strane bukovac

Maroko je jedna od tri zemlje gde će se održati Svetsko prvenstvo u fudbalu 2030. godine, a kako je i domaćin Afričkog kupa nacija 2025, već sada milionima fanova ovog sporta širom sveta priprema rešenje koje će da transformiše online praćenje turnira. Maroko je udružio snage sa kompanijom Huawei kako bi implementirao najsavremenije MIMO antene. Na taj način biće omogućeno gledanje fudbalskih utakmica i praćenje ekskluzivnog sadržaja putem mobilnih telefona i drugih uređaja bez ikakvih problema sa mrežom ili ograničenjima što se propusnosti tj. zakrčenja mreže tiče.

Izgradnja ovako snažne infrastrukture trenutno je u fazi testiranja, kako bi se osigurala besprekorna funkcionalnost tokom modernizacije ka primeni masivne MIMO tehnologije. Ova inovacija znatno će da proširi kapacitet mreže, unapredi iskustvo gledanja sportskih događaja uživo i dodatno će da približi neverovatne trenutke fudbalskog uzbuđenja svakom zaljubljeniku u sport.

Nova mreža nudi više gigabajta i troši manje struje

U državama širom sveta, pa i u Srbiji, sve su veće potrebe za izgradnjom telekomunikacione infrastrukture koja je istovremeno pouzdana i održiva, a Južnoafrička Republika je jedna od zemalja koja je dokazala da je tako nešto itekako moguće. Naime, mrežni operator iz ove zemlje, MTN, je u saradnji sa kompanijom Huawei predstavio revolucionarno rešenje koje prevazilazi izazove povezivanja u tom regionu. Time je uspešno implementirana optička mreža koja može da prenese čak 800 gigabajta u sekundi i to uz smanjenje potrošnje energije za čak 60 odsto.

banner

Rešenje optičkog povezivanja implementirano je u glavnim čvorovima mreže – u Johanesburgu, Durbanu i Kejptaunu. Sistem će zadovoljiti rastuće zahteve za uslugama zasnovanih na oblaku, unapređenog kućnog širokopojasnog interneta i bežične mreže.

Ovo inovativno tehnološko rešenje je pouzdano, fleksibilno i otporno, što omogućava istovremeno širi spektar usluga, ali i smanjenje troškova operacija i održavanja.

Autor fotografije: Huawei 

Autor: Portal Media Press Srbija

Slične vesti

mediapress-logo-footer

Copyright – Joombooz 2022

Izbor urednika

Najnovije vesti