Početna » Wolt objavio treće izdanje Izveštaja o transparentnosti algoritama

Wolt objavio treće izdanje Izveštaja o transparentnosti algoritama

od strane bukovac

Svakodnevno milioni ljudi širom Evrope koriste aplikacije koje pokreće veštačka inteligencija, što kontinuirano podstiče rasprave o ulozi AI-a i potrebi razumevanja kako on zapravo funkcioniše 

Vodeća platforma za dostavu u Srbiji, Wolt, objavila je treće izdanje Izveštaja o transparentnosti algoritama, čime potvrđuje svoju predanost u otvorenom prikazu algoritama koji pokreću Wolt platformu. Izveštaj je u potpunosti  dostupan javnosti i ilustruje posvećenost Wolt-a u demistifikovanju tehnologije i korišćenja veštačke inteligencije (AI) koja podržava milione korisnika širom Evrope i sveta. 

Wolt je svoj prvi Izveštaj o transparentnosti algoritama objavio 2022. g. i time postao prva kompanija u celoj industriji koja je objavila takvu vrstu izveštaja. To je uvideo i WageIndicator, međunarodna organizacija koja prikuplja, analizira i distribuira informacije o platama, radnim uslovima i pravima radnika u različitim zemljama, prepoznajući upravo Wolt-ovu inicijativu kao najbolju u praksi.

Ovogodišnji Izveštaj podeljen je po odeljcima za korisnike, Wolt partnere, odnosno restorane i trgovce, kao i Wolt Partnere Dostavljače, što olakšava razumevanje kako algoritmi oblikuju njihove interakcije s Wolt-om i na koji način poboljšavaju njihova ukupna korisnička iskustva. Izveštaj takođe daje uvid u sigurnost podataka svih koji koriste Wolt platformu, a od ove godine uključuje i sekciju o generativnoj veštačkoj inteligenciji i objašnjava kako ona poboljšava efikasnost u Wolt-u.

banner

U kompaniji Wolt veruju da objavljivanje ovakvog Izveštaja osnažuje dobre odnose s korisnicima i partnerima što pruža vredne informacije o načinu funkcionisanja platforme, podstiče poverenje, odgovornost i transparentnost u svim sferama poslovanja i saradnje. U nedavnoj anketi koju je sproveo Wolt, više od 90 odsto Partnera Dostavljača potvrdilo je kako im je transparentnost o funkcionisanju algoritama izuzetno važna. 

Naša misija je pružanje doprinosa gradovima gde poslujemo i verujemo da naša otvorenost i transparentnost o tehnologiji koju koristimo može da pomogne u postizanju tog cilja. Smatram da je izuzetno važno da se informacije dele na jasan i razumljiv način kako bi korisnici i partneri bolje razumeli svoju svakodnevnu interakciju s nama, ali i kako bi poboljšali svoja iskustva na našoj platformi, izjavio je Đorđe Davidović, generalni direktor kompanije Wolt Srbija.

Predanost Wolt-a transparentnosti, takođe, se odražava u pristupu usklađenosti sa zakonskim propisima i regulativama. Kompanija se zalaže za usklađene standarde za transparentnost, kako bi se osigurala doslednost i efikasnost, posebno u svetlu novih zakona, kao što su Akt o digitalnim uslugama (DSA), Akt o veštačkoj inteligenciji i Direktiva o radu putem digitalnih platformi. 

Celo izdanje Izveštaja o transparentnosti algoritama kompanije Wolt možete da pročitate ovde.

Foto: Wolt Srbija (ustupljena fotografija)

Autor: Portal Media Press Srbija

Slične vesti

mediapress-logo-footer

Copyright – Joombooz 2022

Izbor urednika

Najnovije vesti