Početna » Veštačka inteligencija spašava papagaje Kostarike

Veštačka inteligencija spašava papagaje Kostarike

od strane bukovac

U srcu prašuma Kostarike, papagaji zelene are suočavaju se sa opasnim opadanjem populacije i neizvesnom budućnošću zbog gubitka staništa, krijumčarenja i klimatskih promena. Uobičajeni napori za očuvanje prirode nisu dovoljni za rešavanje kompleksnih izazova sa kojima se ove divlje ptice suočavaju. Kako bi rešila ovaj problem, kompanija Huawei je predstavila inovativno rešenje koje kombinuje veštačku inteligenciju i akustiku kako bi ih zaštitila. Postavljanjem 113 uređaja širom odabrane teritorije, projekat ima za cilj da zabeleži njihove jedinstvene zvukove, pružajući značajan uvid u njihov svet kako bi im se omogućio opstanak.

Upravo faza analize i obrade podataka predstavlja jedan od ključnih napredaka projekta. Cloud infrastruktura kompanije Huawei igra ključnu ulogu u pretvaranju sirovih audio podataka u korisne podatke i uvide. Primenom naprednih algoritama veštačke inteligencije, prikupljeni podaci pružaju informacije o sezonskim periodima razmnožavanja zelenih ara, njihovim načinom odabira i korišćenja staništa i potencijalnim pretnjama koje utiču na njihov opstanak.

Dok se projekat Nacionalnog sistema zaštite prirode Kostarike i kompanije Huawei razvija, njegov cilj nije samo da zaštiti zelene are, već i da otvori put za očuvanje drugih ugroženih vrsta svuda na planeti.

Prva potpuno 5G povezana fabrika u jugoistočnoj Aziji

banner

Pre dolaska 5G tehnologije, proizvodni procesi u fabrikama su često bili ograničeni lošom povezanošću, što je rezultiralo neefikasnošću i povećanim operativnim rizicima zbog potrebe za manuelnim intervencijama i nefleksibilnom automatizacijom. Međutim, Huawei je odigrao ključnu ulogu u prevazilaženju ovih izazova, uspostavljajući prvu potpuno 5G povezanu fabriku u jugoistočnoj Aziji, na Tajlandu. Implementacija 5G tehnologije omogućila je prikupljanje podataka u realnom vremenu, smanjenje zastoja i unapređenje kapaciteta kroz dinamičku automatizaciju i napredne robotske sisteme.

Revolucionarna fabrika, koja se prostire na preko 160.000 kvadratnih metara i podržava tri proizvodna pogona, savršeno ilustruje kako 5G transformiše proizvodne procese. Istovremeno poboljšava efikasnost, bezbednost i kvalitet, ali i otvara put ka pametnijim proizvodnim okruženjima.

Osnivanje potpuno 5G povezane fabrike podržale su Midea, AIS, China Unicorn i Huawei. Ovo je značajna prekretnica na putu Tajlanda ka inteligentnoj transformaciji i Industriji 4.0.

Autor fotografija: Huawei (ustupljene fotografije)

Autor: Portal Media Press Srbija

Slične vesti

mediapress-logo-footer

Copyright – Joombooz 2022

Izbor urednika

Najnovije vesti