Početna » Bambi podržava kreativnost: Više od 300 mladih slavi Svetski dan deteta kroz konkurs ‘Detinjstvo je…’

Bambi podržava kreativnost: Više od 300 mladih slavi Svetski dan deteta kroz konkurs ‘Detinjstvo je…’

od strane bukovac

Iz 30 opština u Srbiji, više od 300 predškolaca i đaka zakoračilo je u svet mašte i kreativnosti! U susret obeležavanju Svetskog dana deteta, udružili su se pod jednim sloganom ,,NE ŽELIM BRIGE, ŽELIM VIŠE IGRE!” Kroz živopisne crteže, literarne radove i inspirativne priče, istakli su značaj bezbrižnog detinjstva, a nakon toga pobednici likovnog i literarnog konkursa, uz podršku Mreže organizacija za decu Srbije (MODS) i kompanije Bambi, zasluženo su preuzeli svoje nagrade.

Od februara, svi predškolci i učenici do 18 godina imali su priliku da šalju svoje radove, a kao inspiracija su im poslužili stihovi dečje himne Mreže. Na ovaj način, svi zainteresovani mogli su da izraze svoju originalnost na jedinstven način.

Ana Diković, ekspert za komunikacije kompanije Bambi navodi da se kompanija rado odazvala pozivu za saradnju kroz darivanje poklona pobednicima i posete fabrici gde nastaje magija ukusa, čime je želela da dodatno motiviše mlade stvaraoce.

Uvek s radošću podržavamo projekte koji su posvećeni našim najmlađima. Bambi, kao jedan od najomiljenijih domaćih brendova, s ponosom prati svaki korak na putu odrastanja. Posebno smo srećni što smo deo ovog kreativnog projekta koji neguje originalnost i omogućava deci da slobodno izraze svoje misli i osećanja.Podržavajući ovakve inicijative, zajedno gradimo svet u kojem svako dete ima priliku za srećno i bezbrižno detinjstvo, što je temelj za njihov dalji razvoj i napredak, objašnjava Diković.

banner

Konkursi poput ovog pružaju dragocen uvid u svet mladih, otkrivajući kako oni kroz reči i slike izražavaju svoje misli i osećanja. Istovremeno, ovi radovi pokazuju bogatstvo različitih iskustava dece iz svih delova Srbije.

Neda Salai, član Nadzornog odbora u Mreži, ističe značaj ovog projekta kao platforme koja osnažuje mlade da izraze svoje viđenje detinjstva na kreativan i inspirativan način.

Ovaj konkurs je plod saradnje Mreže organizacija za decu Srbije, koja okuplja više od 100 organizacija civilnog društva posvećenih zaštiti prava dece i kompanije Bambi. Ideja za “Detinjstvo je…” proizilazi iz želje da se mladima pruži prilika da izraze šta za njih znači bezbrižno detinjstvo, kako bi se podstaklo razmišljanje o tom važnom životnom periodu. Detinjstvo je vreme za sanjanje, istraživanje i stvaranje, a naši pobednici su svojim radovima pokazali da su njihovi snovi i ideje beskonačni i neprocenjivi, navodi Salai.

Pored pobednika, organizatora i ponosnih roditelja, na svečanoj dodeli nagrada u Muzeju nauke i tehnike u Beogradu, prisustvovali su i pevačica Ana Stanić i glumac Stevan Piale, kao ambasadori Mreže organizacija za decu Srbije.

Svi zainteresovani mogu pogledati pobedničke radove na sajtu MODS-a

Autor fotografija: Milorad Milanković (ustupljene fotografije)

Autor: Portal Media Press Srbija

Slične vesti

mediapress-logo-footer

Copyright – Joombooz 2022

Izbor urednika

Najnovije vesti