Početna » Marinko (Bjesovi) pred koncert u Nišu: Pesma ‘Čak i da mogu’ je zasnovana na istinitim događajima

Marinko (Bjesovi) pred koncert u Nišu: Pesma ‘Čak i da mogu’ je zasnovana na istinitim događajima

od strane bukovac

Pesma „Čak i da mogu” grupe Bjesovi predstavlja jedan od najprepoznatljivijih hitova ove kultne rok˗grupe, poznate po svom specifičnom zvuku i snažnim tekstovima.

Bjesovi su tokom svoje karijere postali simbol emotivne iskrenosti i muzičkog eksperimentisanja, a ova pesma nije izuzetak. „Čak i da mogu” odiše mračnom introspektivnošću i dubokom refleksijom o unutrašnjim borbama i životnim dilemama, što je čini trajno relevantnom i emocionalno moćnom.

Pesma je objavljena na albumu „Na živo” iz 2002. godine i odmah je postala omiljena među fanovima, ističući se kao jedna od najjačih numera kultnog benda. Uvodna rečenica daje samo nagoveštaj intenziteta i kompleksnosti koju nosi „Čak i da mogu”, pesma koja i dalje rezonira sa publikom svojim univerzalnim temama i sirovom snagom izraza.

Kako je nastala, o čemu govori, šta je hteo njom da poruči njen autor, kako danas gleda na nju i kako publika reaguje kada je Bjesovi sviraju na koncertima pitali smo autora, pevača i frontmena Bjesova Zorana Marinkovića Marinka i evo njegovog odgovora: „Tekst je zasnovan na istinitim događajima kojima sam više puta, bilo kao posmatrač, bilo kao glavni sudionik, prisustvovao. Preveliko duševno čistunstvo ostavlja praznim generički prostor za zlo u duši čoveka, a koji lako mogu da ispune gori od bivših, demoni. Zoran Đuroski Đura, producent i gitarista, jednom je kod mene u Milanovcu odsvirao dva svoja rifa. Ja sam ih pojednostavio i to su glavni rif i strofa u ‘Čak i da mogu’. Aranžman je delo celog benda. Meni je, u ovom životu, ova pesma uvek aktuelna, a fanovi Bjesova je svakako vole. Dosta njih igra. Imponuju im i tekst i muzika.”

banner

Ovu kultnu pesmu publika u Srbiji imaće priliku da čuje na koncertu u Nišu, koji će ove subote, 8. juna biti održan u Banovini. Ulaznice po pretprodajnoj ceni od 1500 rsd su u prodaji i mogu se kupiti u pivnici „Nemir” (Učitelj Tasina 17) i Vintage Shop-u (Davidova 9), dok će cena ulaznice na dan koncerta biti 1700 rsd.

Foto: Nemanja Đorđević (ustupljena fotografija)

Autor: Nikola Jovanović – Portal Media Press Srbija

Slične vesti

mediapress-logo-footer

Copyright – Joombooz 2022

Izbor urednika

Najnovije vesti