Početna » ‘Dani šljiva’ u Blacu: Festival ukusa, muzike i tradicije

‘Dani šljiva’ u Blacu: Festival ukusa, muzike i tradicije

od strane bukovac

Grad Blace i ove godine postaje središte ljubitelja šljive i dobrog provoda tokom tradicionalne manifestacije “Dani šljiva”, koja se održava od 23. do 25. avgusta 2024 godine. Ova, sada već 22. po redu, manifestacija obećava bogat i raznovrstan program, koji će okupiti veliki broj posetilaca iz svih delova Srbije i šire.

U sklopu festivala, posetioci će imati priliku da uživaju u spektakularnim muzičkim nastupima popularnih izvođača. Na sceni će se uveče, sa početkom u 21:00 čas, smenjivati Teodora Džehverović, Milica Pavlović i Nataša Bekvalac, čime će se obezbediti da svaki posetilac pronađe nešto za svoj muzički ukus.

Jedan od najatraktivnijih delova manifestacije je “Ulica šljive”, gde će biti postavljeni štandovi sa raznim proizvodima od šljive, uključujući i najkvalitetnije rakije i džemove. Ova ulica pruža priliku za degustaciju i kupovinu lokalnih proizvoda, ali i za edukaciju o značaju i primeni šljive u različitim kulinarskim kreacijama.

Pored zabavnog dela programa, “Dani šljiva” se odlikuju i stručnim sadržajem. Tokom festivala biće organizovana stručna predavanja i okrugli stolovi na teme vezane za voćarstvo, poljoprivredu i unapređenje kvaliteta proizvoda od šljive. Ovo je prilika za sve zainteresovane da saznaju više o najnovijim trendovima i tehnikama u ovoj oblasti.

banner

Manifestacija uključuje i nekoliko prestižnih takmičenja. Posetioci će moći da prisustvuju izboru za najboljeg proizvođača šljive, najboljeg šljivika, kao i za najuspešniju ženu u poljoprivrednoj proizvodnji. Takođe, biće organizovano takmičenje za najboljeg mladog voćara i stočara, što je odlična prilika za mlade talente da se predstave i dobiju priznanje za svoj rad.

Posebnu pažnju privlači takmičenje za najbolju šljivovu rakiju 2024. godine. Ovo takmičenje je ujedno i prilika da se prikaže kvalitet i raznovrsnost rakije proizvedene u ovom regionu, koja je poznata po svojoj izuzetnoj aromi i ukusu.

Festival “Dani šljiva” u Blacu je više od obične manifestacije – to je pravi spoj kulture, tradicije i zabave. Nema sumnje da će i ove godine privući veliki broj posetilaca, koji će moći da uživaju u svim čarima koje ovaj festival nudi.

Pozivamo sve zainteresovane da ne propuste ovu priliku i dođu u Blace kako bi proslavili jedinstvenu manifestaciju posvećenu šljivi, hrani i dobroj zabavi.

Promo vizual: “Dani šljiva”, Blace

Autor: Portal Media Press Srbija

Slične vesti

mediapress-logo-footer

Copyright – Joombooz 2022

Izbor urednika

Najnovije vesti