Početna » Can Richard Funk zatvorio Open Stage na ovogodišnjem Nišvilu

Can Richard Funk zatvorio Open Stage na ovogodišnjem Nišvilu

od strane bukovac

Sinoć je završen 29. po redu internacionalni džez festival Nišvil. U niškoj tvrđavi i u njenoj blizini je tokom trajanja festivala nastupilo skoro 900 izvođača, a publika je na Open Stage-u mogla da čuje mnogo mladih kvalitetnih bendova. Ovu binu zatvorio je fenomenalni niški fank sastav interesantnog imena.

“Can Richard Funk nastao je 2021. godine, kao projekat upravo festivala Nišvil. Repertoar benda baziran je na obradama poznatih fank hitova, a članovi benda stalno se trude da te obrade izvedu na autentičan način.”, ističe frontmen benda Anđelija Vučurović

Bend čine: na gitarama – Danilo Simić i Bogdan Stanković, Predrag Vasiljević na bas gitari, Stefan Milojković svira bubnjeve, Arsenije Tošić, saksofon, Nikola Simonović i Anđelija Vučurović – vokali. 

“Muzikom se bavim već 15-ak godina, a pre nastupa sa bendom Can Richard Funk nastupala sam uglavnom u sastavima koji su svirali ‘unplugged’ varijante”, dodaje harizmatična frontmenka i poručuje mladim ljudima koji se bave muzikom da ne odustaju i da će ljubav prema muzici biti više nego dovoljan pokretač za stvaranje.

banner

Poslednje veče na ovogodišnjem Nišvilu obiležio je nastup kontroverznog britanskog izvođača Trikija, jednog od osnivača čuvenog sastava ‘Massive Attack’, koji je obustavio koncert iz tehničkih razloga.

Nišville teatarski festival je počeo 4. avgusta, a glavni muzički program Nišville jazz festivala trajao je od 10. do 13. avgusta. Prema proceni organizatora, festival je posetilo više od 150.000 ljudi.

Foto: Vladimir Đorđević – Portal Media Press Srbija

Autor: Vladimir Đorđević – Portal Media Press Srbija

Slične vesti

mediapress-logo-footer

Copyright – Joombooz 2022

Izbor urednika

Najnovije vesti