Početna » Niš u znaku bureka: Večeras počinje manifestacija ‘Dani bureka’

Niš u znaku bureka: Večeras počinje manifestacija ‘Dani bureka’

od strane bukovac

Niš večeras postaje epicentar ljubitelja bureka, jer počinje tradicionalna manifestacija „Dani bureka“, koja je ranije nosila naziv „Buregdžijada“. Manifestacija će se održati od 22. do 25. avgusta ispred Oficirskog doma, a svečano otvaranje zakazano je za večeras u 21 čas, kada će gradonačelnik Niša, Dragoslav Pavlović, otvoriti ovogodišnje izdanje Buregdžijade.

Tokom četiri festivalske večeri, posetioci će imati priliku da uživaju u širokoj ponudi bureka, koji će biti pripreman i izložen na osam štandova, sa ponudom pekara iz Niša, Tešice i Kruševca. Organizatori očekuju da će manifestacija privući oko 5.000 posetilaca svake večeri, kako kroz gastronomski deo, tako i kroz bogat kulturno-umetnički program.

Manifestacija počinje sa programom za decu, koji će trajati svakog dana od 19.30 do 20.30. Prve večeri mališane će zabavljati Tablin pesnički karavan, dok će druge večeri na repertoaru biti Pozorištance „Ga i Ga“. Treće veče je rezervisano za predstavu „Vića iz kafića“, dok će poslednjeg dana manifestacije mališani moći da uživaju u folklornim nastupima.

Nakon dečjih programa, od 22 časa, posetioci će moći da uživaju u nastupima pevača koji su se takmičili u popularnim emisijama „Zvezde Granda“ i „Nikad nije kasno“. Organizatori su se potrudili da obezbede raznovrstan i atraktivan muzički program, ali smatraju da postoji prostor za dalje unapređenje manifestacije, uključujući dovođenje većih muzičkih imena i povećanje broja štandova.

banner

Kako ističu organizatori, za ostvarenje tih ambicija potreban je veći budžet. Manifestacija ima potencijal da se razvija i raste, a uvođenje novih sadržaja i proširenje festivala moglo bi dodatno obogatiti iskustvo posetilaca i doprineti promociji Niša kao važnog kulturnog i turističkog odredišta.

U međuvremenu, Niš će u narednim danima biti u znaku bureka, a svi ljubitelji ove ukusne pite mogu da uživaju u raznovrsnim ukusima i bogatom kulturnom programu.

Foto: Promo

Autor: Portal Media Press Srbija

Slične vesti

mediapress-logo-footer

Copyright – Joombooz 2022

Izbor urednika

Najnovije vesti