Početna » Prikupljeno 1.760.000 dinara za podršku deci sa smetnjama u razvoju i invaliditetom na UNICEF-ovom humanitarnom Fer plej turniru

Prikupljeno 1.760.000 dinara za podršku deci sa smetnjama u razvoju i invaliditetom na UNICEF-ovom humanitarnom Fer plej turniru

od strane bukovac

UNICEF-ov tradicionalni Fer plej turnir u basketu održan je tokom vikenda u Comtrade sport i event centru u Beogradu. Na turniru je učestvovalo 20 timova iz poslovnog sektora koji su svojim kotizacijama obezbedili 1.760.000 dinara. Sredstva su ove godine namenjena za kupovinu asistivne tehnologije koja će pomoći učenicima sa smetnjama u razvoju i invaliditetom da uče i napreduju zajedno sa svojim vršnjacima. Kompanija Comtrade je bila domaćin turnira i podržala organizaciju ovog sportskog događaja, a kompanija VODA VODA je podržala turnir tako što je obezbedila osveženje za učesnike.

Prvo mesto je osvojio tim Comtrade sistem integracije, drugo mesto pripalo je IMLEK-u. Timovi kompanija AD Imlek, Lotus Flare, Nordeus, Yettel, Banca Intesa, SBB, Inpira, NELT, NIS, L’Oreal, Fondacija registar nacionalnog internet domena Srbije (RNIDS), Bosch, Tesla i Comtrade sistem integracije su pokazali timski duh, fer plej i sportske vrednosti. Ovaj turnir ne samo da nas povezuje kroz sport i fer plej, već nas podseća i na snagu zajedničkog delovanja u stvaranju jednakih šansi za svako dete u Srbiji. Podrška biznis sektora je značajna za ravnopravno uključivanje u obrazovani proces dece sa smetnjama u razvoju i invaliditetom i za ostvarivanje njihovih snova. Zajedno gradimo društvo u kojem je svako dete važan deo zajednice i ima priliku da dostigne svoj puni potencijal,“ smatra Deyana Kostadinova, direktorka UNICEF-a u Srbiji.

Učesnike turnira je pozdravio Aleksandar Đorđević, nacionalni ambasador UNICEF-a u Srbiji.

Zahvaljujem što danas svi igramo za isti tim. A to je najvažnije za naše društvo, za decu i mlade. Siguran sam da je uloga biznis sektora od velikog značaja za promene koje želimo da ostvarimo kako bi svako dete u Srbiji moglo da dobije priliku da se razvija i uči, da napreduje i ostvari svoje potencijale, rekao je Aleksandar Đorđević.

banner

UNICEF-ov Fer plej turnir je tradicionalna sportska manifestacija koja okuplja poslovnu zajednicu u Srbiji koja svojim učešćem podržava programe za decu i mlade koje sprovodi UNICEF u Srbiji.

Veliko nam je zadovoljstvo da je Comtrade treću godinu zaredom domaćin UNICEF humanitarnog košarkaškog turnira. Sport nam pruža mogućnost da kroz igru i fer-plej damo podršku programima koje UNICEF sprovodi u Srbiji i da u korporativnom svetu podignemo svest o važnosti zalaganja za zajednicu i van okvira našeg poslovanja. Nakon potpisivanja ugovora o partnerstvu između Comtrade Distribucije i UNICEF-a, sa ciljem unapređenja digitalnih veština mladih i smanjenja jaza u digitalnoj pismenosti osetljivih grupa, drago nam je što možemo da damo još jedan doprinos, i pomognemo nabavku asistivne tehnologije za inkluzivno obrazovanje dece sa smetnjama u razvoju. Smanjenje nejednakosti, i pravo na kvalitetno obrazovanje za sve mlade u Srbiji, ciljevi su kojima kao kompanija težimo, i teme koje ćemo nastaviti da podržavamo,“ smatra Nebojša Lozo, generalni menadžer Comtrade Distrbucija.

UNICEF-ov Fer plej turnir ostaje ključni događaj u kalendaru poslovne zajednice, podsećajući sve na važnost podrške deci i mladima.

Foto: UNICEF (ustupljene fotografije redakciji portala Media Press Srbija)

Autor: Portal Media Press Srbija

Slične vesti

mediapress-logo-footer

Copyright – Joombooz 2022

Izbor urednika

Najnovije vesti