Početna » Međunarodni dan ljudskih prava u Narodnom pozorištu

Međunarodni dan ljudskih prava u Narodnom pozorištu

od strane bukovac

Povodom Međunarodnog dana ljudskih prava, 10. decembra, u Narodnom pozorištu u Nišu, pred početak predstave, u 19.45,  “Neki to vole vruće”, u foajeu pozorišta, prisutnima će se obratiti ispred Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova Narodne skupštine RS, članica Odbora Sandra Joković, ispred Grada Niša, Dušica Davidović, zamenica gradonačelnice i Spasoje Ž. Milovanović, direktor Narodnog pozorišta Niš.

U Narodnom pozorištu u Beogradu, istim povodom, prisutnima će se obratiti Nataša Tasić-Knežević, zamenica predsednika Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova Narodne skupštine, pred početak izvođenja opere “Don Kihot”.

Podršku obeležavanju Međunarodnog dana ljudskih prava u Narodnom pozorištu u Nišu i Narodnom pozorištu u Beogradu, dali su Vlada Republike Srbije, Ministarstvo kulture, Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost Vlade RS i Odbor za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova Narodne skupštine.

Podsećanje na značaj Međunarodnog dana ljudskih prava kroz spoj umetnosti i ove veoma važne društvene teme je dobra prilika da se javnost još jednom podseti na potrebu zaštite i unapređenja ljudskih prava i afirmaciju načela jednakosti i nediskriminacije.

banner

Podsećamo da je 10. decembra 1948, Generalna skupština UN  usvojila Univerzalnu deklaraciju o pravima čoveka. Ovaj datum obeležava se kao Dan ljudskih prava.

Foto: Portal Media Press Srbija

Autor: Portal Media Press Srbija

Slične vesti

mediapress-logo-footer

Copyright – Joombooz 2022

Izbor urednika

Najnovije vesti