Početna » Treća provera Radničkog u Turskoj, Himki – Radnički 0:0

Treća provera Radničkog u Turskoj, Himki – Radnički 0:0

od strane bukovac

Ekipa Radničkog odigrala je danas treću prijateljsku utakmicu protiv ruskog premijerligaša Himkija, a rezultat je bio 0:0. Na isteku prve nedelje boravka naše ekipe na pripremama u Turskoj, izabranici trenera Nenada Lalatovića pružili su još jednu dobru partiju u meču u kome su jedino nedostajali golovi.

Radnički je ponovo od samog početka utakmice nametnuo rivalu svoj stil igre i dominirao u posedu lopte. Stvarale su se prilike, međutim izostala je bolja realizacija i preciznost naših ofanzivaca. Rival iz Rusije igrao je oštro i na momente grubo, pa je jedan od protivničkih igrača već u prvom delu igre dobio dva žuta kartona i isključenje sa utakmice. Međutim, u dogovoru sa našim stručnim štabom njega je zamenio drugi igrač, te je utakmica nastavljena u punim sastavima.

Himki je jedinu priliku za pogodak imao iz slobodnog udarca, ali je šut sa ivice kaznenog prostora odbranio golman Dragan Rosić. U drugom delu igre našem timu nije dosuđen očigledno skrivljen jedanaesterac, pa je meč okončan bez golova.

Sportski direktor kluba, Aleksandar Jovanović, izneo je svoje impresije nakon meča:

banner
  • Odigrali smo još jednu dobru utakmicu i raduje me što su svi igrači kojima je ukazana prilika odigrali na veoma visokom nivou. Šteta što naš veći posed i šanse koje smo stvarali nisu krunisani golovima, ali je sada najvažnije da imamo igru koja obećava rezultate. Raduje me i što veliki broj fudbalera konkuriše za prvih 11, zdrava konkurencija od igrača izvlači njegov maksimum. Očekujem da do kraja priprema stručni štab, u utakmicama koje nam predstoje, izbrusi formu za nastavak sezone.

Priliku na današnjem meču Lalatović je ukazao sledećem sastavu:

Rosić – Frei, Etongu, Savić, Gaku – Đurišić, Pejović, Mesarović, Ajdar, Jovanović – Štulić.

Poslednjih dvadesetak minuta meča u igru su ušli i Matija Petrović, Viktor Živojinović i Nemanja Jovičić.

Sledeći meč naš tim igra već sutra, 20. januara sa početkom od 13:30 časova, a protivnik je češki prvoligaš Bohemians.

Foto: FK Radnički Niš

Autor: Portal Media Press Srbija

Slične vesti

mediapress-logo-footer

Copyright – Joombooz 2022

Izbor urednika

Najnovije vesti