Početna » Đino (Kultur shock) pred koncert u Nišu: ‘Dođite, jer možda me više nikada nećete videti’

Đino (Kultur shock) pred koncert u Nišu: ‘Dođite, jer možda me više nikada nećete videti’

od strane bukovac

Džipsi pank-metal atrakcija sa bazom u Sijetlu, „Kultur shock”, nastupiće po prvi put u Nišu i to u petak, 7. aprila, u klubu Feedback. Njihov koncert će od 21 sat otvoriti kanadski džipsi-pankeri „Erik And The Worldly Savages”, čija muzika će se sigurno svideti svim fanovima „Gogol Bordella”, dok će se „Kultur shock” popeti na binu u 22 sata.

“Dođite na naš prvi koncert u Nišu ikada, 7. aprila, jer ako ne dođete ko zna hoćete li me ikada više u životu videti. Ljubi vas vaš Deda!”, poručuje pevač i frontmen benda Srđan Đino Jevđević.

Đino je „Kultur shock” osnovao 1996. godine u Sijetlu, kada je oko sebe, uz snage iz bivše države, okupio i svetska imena, te svojim nastupima oduševio Krista Novoselića (Nirvana) i Džela Biafru (Dead Kennedys). Takva reputacija andergraund atrakcije po Americi dovela ih je do potpisivanja ugovora s izdavačkom kućom Bilija Goulda, basiste slavnih „Faith No More”. Kad smo već kod bitnih faca, treba pomenuti da su „Kultur shock” sarađivali i sa imenima kao što su Serj Tankian, „Gogol Bordello”, „Dubioza Kolektiv”, Edo Maajka, „La Plebe”…

Bez prenemaganja, bez liričkih i tematskih opravdanja, „Kultur shock” iz srca svira onaj dobri, stari punk-metal začinjen dušom Balkana, a njihovi koncerti svaki put kod publike izazivaju erupciju energije i emocija.

banner

Predvođeni jedinstvenim frontmenom Đinom Jevđevićem, koji je kao u holivudskim biografijama prešao put od zaraćenog Sarajeva do kultnog statusa u Americi, „Kultur shock” nastavlja da ruši žanrovske barijere i svojim autentičnim zvukom pridobija armiju obožavalaca od Londona do Istanbula, od Skandinavije do Severne Afrike, od Rusije do Japana, od Sijetla do Indonezije.

Iako su već 27 godina na sceni i iza sebe imaju 11 izdatih albuma i preko 1000 odsviranih koncerata širom sveta, „Kultur shock” je zadržao klupski andergraund duh zbog kog i dan-danas ima kultni status kod publike.

Bend trenutno završava rad na novom albumu koji bi trebalo da se pojavi u prodaji do kraja godine, a u toku je i snimanje dokumentarnog filma „Grandpa Guru”, koji prati duhovno putovanje jednog izuzetnog i značajnog muzičara Srđana Đina Jevđevića koji se u dalekoj Americi proslavio svojim jedinstvenim muzičkim stilom.

Ulaznice za niški koncert su u prodaji po pretprodajnoj ceni od 1600 rsd i mogu se kupiti u turističkoj agenciji „Big Star Travel” (Dušanova 84a), „Vintage shop-u” (Davidova 9) i pivnici „Nemir” (Učitelj Tasina 17).

VIDEO:

Foto: Kultur shock (PROMO)

Autor: Portal Media Press Srbija

Slične vesti

mediapress-logo-footer

Copyright – Joombooz 2022

Izbor urednika

Najnovije vesti