Početna » Tricky želeo da nastupi sa trubačima

Tricky želeo da nastupi sa trubačima

od strane bukovac

Razlog zbog kojeg je Tricky prekinuo nastup na zatvaranju Nišvila nije bio loš razglas Sky Music-a niti to što je “pijani direktor Nišvila hteo da ga bije” kako su informisali svoju agenciju, već propust njihovog tonca kome su neočekivano otkazala oba laptopa sa matricama, pa su nastup umesto sa uvodnom numerom posvećenoj Srbiji započeli završnom numerom – izjavio je direktor Nišvila Ivan Blagojević nakon rekonstrukcije događaja sa očevicima. 

Zbog toga je Tricky bukvalno poludeo i povukao bend sa scene. Nakon desetak minuta pokušali su ponovo nastup ali je tehnička greška bila nepopravljiva, a nastup nemoguć. To je strašno pogodilo Trickija jer je na tehničkoj probi sve savršeno funkcionisalo, a on se radovao nastupu i hvalio kvalitet zvuka. Sav bes pokušao je da iskali na direkoru festivala i njegovim saradnicima, nepovezano ponavljajući da voli Srbiju i njen gostoljubivi narod, osim direktora koji je hteo da ga bije, da je spreman da odmah umre, kao i da će se ubiti ako ne izađe na binu. Kad su na drugom stejdžu počeli svoj nastup trubači, Tricky se potpuno smirio i pitao novinara Miloša Eremića može li da se popne na binu i repuje sa njima. Da mi je Eeremić u tom trenutku preneo tu informaciju verovatno bih mu dozvolio i to bi bila medijskaekskluziva. Dobar deo njegove publike već se preselio na Midnight Dance stejdž, pa bi druga opcija bila da tamo nastupi sa dj Dejanom Šobotom koji je ujedno bio i stejdž menadžer glavnog programa (pa i Trickijevog nastupa) i koga je na kraju grlio. Umesto tih opcija, ubacili smo ga u taxi i poslali u hotel. 

Ostaje žaljenje što je jedna tehnička greška bila okidač za buđenje Trickijevih demona, zaključio je Blagojević.

Stručni tim Sky Music-a potvrdio nam je odgovornost njihovog tonca sledećim pojašnjenjem.

banner

Sistem inženjer se postara da zvuk bude linearan i adaptiran uslovima i konfiguraciji na terenu. Onog momenta kad se zvuk namesti on se više ne dira, Sve dalje je stvar njihovog tonca, njegove percepcije kako da ono što dolazi sa bine u najvernijem obliku dođe do publike. Ako sa bine dolazi loše, tako će se čuti i napolju. Bend sa bine ne čuje zvuk napolju. Sve što čuju je monitor mix koji radi drugi tonac. Isti taj bend je bio zadovoljan na tonskoj probi, tome proba i služi. Zvuk je bio vanserijski dobar. Specijalno imajući u vidu atipičnu postavku Trikijevog tonca – zaključio je direktor Nišvila Ivan Blagojević.

Autor fotografija: Miloš Stojanović – Shime 

Autor: Portal Media Press Srbija

Slične vesti

mediapress-logo-footer

Copyright – Joombooz 2022

Izbor urednika

Najnovije vesti