Početna » Otvaranje izložbe Demona Kovarskog i Hjunju Kim u Galeriji Art55

Otvaranje izložbe Demona Kovarskog i Hjunju Kim u Galeriji Art55

od strane bukovac

U niškoj Galeriji Art55 u četvrtak, 7. septembra u 19.00 časova biće upriličena izložba australijskog umetnika Demona Kovarskog i umetnice iz Južne Koreje Hjunju Kim, koju će otvoriti ambasador Australije u Srbiji Danijel Emeri.

O autorima

DEMON KOVARSKI

Demon Kovarski je studirao grafiku na Victorian College of the Arts i Glasgow School of Art. Od diplomiranja 2000. godine mnogo je putovao. Veliki deo njegovog rada inspitišu arhitektura, boje zemlje i neba.

banner

Kovarski je dobitnik više nagrada, uključujući Toyota Community Spirit Artist Travel Award, Creative Victoria New Works Grant i Australia Council Asia-Australia Creative Partnerships Grant. Radio je kao naučni, sudski i arheološki ilustrator.

2007. godine je predavao crtanje i studirao minijaturno slikarstvo na Beaconhouse National University Lahore. Godine 2010, 2014 i 2017. predavao je grafiku na Indus Valley School of Art and Architecture Karachi.

Redovno izlaže u Australiji i inostranstvu.

Samostalne izložbe: Melburn, Kambera, Hong Kong, Seul, Njujork, Filadelfija, Velington, Kairo, Damask, Lahore, Islamabad, Karači…

HYUNJU KIM

Živi u Melburnu, Australija, od 2012. godine. Hjunju Kim je studirala na Dankook University Korea i Visva-Bharati University Santiniketan, India.

Hjunju Kim prvenstveno se bavi bakropisom i crtanjem. Njen magični realizam razdvaja svetove i spaja različite stvarnosti. Njena dela pričaju priče koje kombinuju prirodu, kulturu, mitologiju i maštu. Putovanje kroz različite kulture sveta daje joj bogat izvor za inspiraciju i ideje.

Od kada je diplomirala, Kim je izlagala i boravila u mnogim zemljama uključujući Veliku Britaniju, Grčku, Egipat, Indiju, Australiju, Novi Zeland, Hong Kong, Koreju, Kinu, Pakistan, Nepal, Francusku i Srbiju.

Kim je predavala grafiku na Lalit Kala Academy, Bhubaneswar, India, National College of Art, Lahore, Megalo Print Studio Canberra i Guanlan China Printmaking Museum. Godine 2016. Kim je boravila u Léhon, France u okviru rezidencijalnog boravka uz podršku Alfred and Trafford Klots International Program for Artists. Učestvovala je na Međunarodnom slikarskom simpozijumu Studenica u Srbiji 2019.

Umetnička dela Hjunju Kim izabrana su 2022. godine za Beijing Winter Olympics Print Portfolio, a iste godine bila je finalista na International Print Biennial at the National Taiwan Museum of Fine Arts. Kim je nedavno završila rezidenciju umetnika u Guanlan Original Printmaking Base.

Ustupljene fotografije redakciji Media Press-a: Galerija Art55, Niš

Autor: Portal Media Press Srbija

Slične vesti

mediapress-logo-footer

Copyright – Joombooz 2022

Izbor urednika

Najnovije vesti