Početna » ‘Ktj winter challenge January’ za prikupljanje novčanih sredstava za lečenje devojčice Magdalene

‘Ktj winter challenge January’ za prikupljanje novčanih sredstava za lečenje devojčice Magdalene

od strane bukovac

KTJ Winter Challenge #january je humanitarni izazov u kom učestvuje 200 trkača iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske i Makedonije. Trkači su podeljeni u osam timova na čelu sa kapitenima, Anom Lukić, Anđelom Đokić, Dunjom Spajić, Markom Radišićem, Marijom Bubalo, Tamarom Šašić, Marijanom Mijatović i Milanom Petrićem. Timovi su 1. januara tekuće godine krenuli sa prikupljanjem kilometara, na taj način što treniraju, trče i takmiče se u svojim disciplinama na trkama širom regiona.

Najuspešniji je onaj tim koji na kraju meseca istrči najviše kilometara. Te kilometre trkači “prodaju” (npr. 6000km množimo sa brojem 10 i dobijamo 60.000,00din), a sav novčani prihod daju za lečenje devojčice Magdalene Vlaški. KTJ Challenge traje 31 dan, a cilj je prikupiti novac, pomeriti sopstvene granice, ali i steći nova prijateljstva.

Na polovini smo izazova. U timovima vlada sjajna atmosfera. Svi se zalažu i trude da daju svoj doprinos kako bismo ispunili cilj. Do sada je prikupljeno 410 000 dinara samo od kotizacija i nastavljamo dalje sa našom akcijom.

Takođe, organizovano je nekoliko zajedničkih treninga u svrhu druženja i promocije projekta.

banner

Grupa trkača iz Beograda, Novog Sada, Apatina, Vrbasa i Šabac organizovala je zajednički trening na Ceru.

Autorka fotografija: Sanja Mitić (ustupljene fotografije)

Ekipa iz Niša , koju su činili trkači “Ko te juri” projekta, članovi PSK “Mosor” i PK “Železničar”,  imala zajednički trening  na stazama Suve planine.

Trening je bio odlična prilika da se upoznamo sa delovima staza gde ce se održavati nova Niška trail liga “Stazama juga” , o čemu će biti reči u nekom narednom periodu.

Autor fotografija: Nenad Živković (ustupljene fotografije)

Ono na šta smo svi sada fokusirani je prikupljanje sto većih novčanih sredstava za devojčicu Magdalenu, jer je cifra koja je neophodna jako velika.

Pridružite se donacijama  

Magdalena Vlaški, je devetogodišnja devojčica iz Trnova kod Sarajeva, obolela je od maligne bolesti. Dijagnostikovan joj je rak mozga, glioblastom 4. stepen, koji se nalazi na moždanom stubu, mestu u mozgu koje određuje životne funkcije. Glioblastom je jedan od najtežih i najagresivnijih tumora. Za nastavak lečenja preporučuju se klinike iz Izraela i Kube, pa je u te svrhe potrebno sakupiti 300.000 evra. 

Molimo sve ljude dobre volje da pomognu Magdaleni da pobedi bolest tako što će poslati SMS sa sadržine 142 na broj 2407. Uplate za pomoć u lečenju mogu se izvršiti i na dinarski i devizni račun korisnika i putem E-doniraj internet plaćanjem platnim karticama iz celog sveta, kao i preko Paypal-a.

Autor: Portal Media Press Srbija

Slične vesti

mediapress-logo-footer

Copyright – Joombooz 2022

Izbor urednika

Najnovije vesti