Početna » ‘Ko te juri’ humanitarni trkački izazov

‘Ko te juri’ humanitarni trkački izazov

od strane bukovac

KTJ (“Ko te juri”) klub čini grupa sportista koji trče, treniraju, takmiče se i prikupljaju humanitarne kilometre za one kojima je pomoć potrebna. U januaru ova ekipa prikupila je pola miliona dinara za devojčicu Iris Stanojević, a tokom maja to čine za dečaka Danila Balaća.

KTJ Challenge #may je humanitarni izazov u kom učestvuje 150 trkača iz cele Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.
Trkači su podeljeni u šest timova na čelu sa kapitenima Anom Lukić, Jelenom Paunović, Petrom Petrovim, Isidorom Šarčev, Marijom Bubalo i Bogdanom Đorđevićem. Timovi su 1. maja krenuli sa prikupljanjem kilometara, na taj način što treniraju, trče i takmiče se u atletskim ili planinskim disciplinama. Najuspešniji je onaj tim koji na kraju meseca istrči najviše kilometara. Te kilometre trkači “prodaju” (npr 7000km množimo sa brojem 10 i dobijamo 70.000,00din), a sav novčani prihod daju za lečenje dečaka Danila Balaća.

KTJ Challenge traje 31 dan, a cilj je prikupiti novac, pomeriti sopstvene granice i steći neka nova prijateljstva.

Motivacija za KTJ Challenge

banner

“Bavimo se sportom, trčimo, radimo ono što volima, a ako time možemo nekome da pomognemo onda je to sjajno. U timovima imamo sportiste raznih disciplina. Sve nas povezuje ljubav prema sportu i želja da nekome pomognemo.”

U ovom majskom izazovu učestvuje i troje Nišlija. Aleksandra Ranđelović, Nenad Živković i Dejan Potić.

Nenad Živković, 36 godina iz Gornje Vrežine, otac dva dečaka i profesionalno vojno lice.

“Sa trčanjem sam počeo 2014. godine i do sada istrčao preko 150 trka formata od 5 do 134km. Član sam orijentiring tima Kopnene vojske i reprezentacije Srbije u planinarskoj orijentaciji. Januara sam se priključio ekipi trkača koja je imala za cilj da trčanjem prikupi novčana sredstva za lečenje bolesne devojčice i tako upoznao sasvim drugačiju stranu ovog sporta.”

Dejan Potić

“Planinskim trčanjem sam počeo da se bavim od 2019. godine. Planinsko trčanje je za mene spoj ljubavi prema sportu i prirodi. Želim da decu vaspitavam u tom duhu i sopstvenim primerom pokažem deci kvalitetniji stil života od onoga što nam nudi “moderno vreme”. Iz istih razloga sam se i priključio grupi trkaca koja je pokrenula “Ko te juri” izazov.”

Aleksandra Ranđelović, 32 godina, iz Niša

Posle dugogodišnje atletske karijere, duge pauze i nakon sto je postala mama dve devojčice, vratila se trčanju.
Trenutno najveći izazov su joj OCR trke, koje planira da trči i ubuduće.

“Srećna sam i ponosna što sam opet na stazi. Pored toga, jako sam počastvovana sto sam deo KTJ projekta i što sam tom prilikom upoznala neke divne ljude.”

Sledeći KTJ Challenge je u septembru

Nakon januarskog i majskog izazova, održaće se još jedan u septembru. Između izazova prave se pauze, tako da je plan da se održe 3 ovakva izazova tokom ove humanitarne KTJ godine.

„Nakon što završimo ovaj majski čelendž, sledeći će biti u septembru za neko drugo dete kojem je potrebna pomoć”. navodi Aleksandra.

Pridružite se donacijama kroz “Budi Human”

Uz to, svi su pozvani da se priključe donacijama kroz “Budi Human” SMS poruke ili direktne uplate na račun.

Na samom kraju takmičenja, kilometri najboljeg tima biće pomnoženi sa brojem 10 (npr. 7000 x 10 = 70000di:) i krajnji iznos bio bi fiktivno prodat i uplaćen na račun deteta.

“U maju KTJ ekipe trče za dečaka Danila Balaća kojem je ustanovljena dijagnoza epilepsije (G40.2) kao i dijagnoza iz spektra autizma (F84.0) koja udružena sa epilepsijom dodatno usporava njegov dalji razvoj i oporavak”.

Za Danila Balaća pošaljite SMS: 1364 na 3030 ili uplate izvršite direktno na Dinarski račun:

160-6000001468232-26 iliDevizni račun: 160-6000001468390-37

Foto: KTJ Challenge tim i Budi Human

Autor: Portal Media Press Srbija

Slične vesti

mediapress-logo-footer

Copyright – Joombooz 2022

Izbor urednika

Najnovije vesti