Početna » Gitarski mag Vlatko Stefanovski koncertom u Nišu 6. jula slavi 50 velikih godina na sceni

Gitarski mag Vlatko Stefanovski koncertom u Nišu 6. jula slavi 50 velikih godina na sceni

od strane bukovac

Proslavljeni makedonski muzičar i jedna od najvećih gitarskih zvezda bivše Jugoslavije, Vlatko Stefanovski, ove godine proslavlja 50 godina na sceni i tim povodom održaće veliki koncert u Nišu 6. jula. Gitarski mag će u gradu na Nišavi nastupiti sa svojim triom, koji pored njega čine Jan Stefanovski (bubnjevi) i Ivan Kukić (bas), a koncert će biti održan u dvorištu Univerziteta (Banovini) sa početkom od 21 sat.

„Kralj gitare” će sa svojim bendom još jednom podsetiti nišku publiku na najveće hitove koje je napravio u karijeri, kao što su: „Čuvam noć od budnih”, „Jovano, Jovanke”, „Uči me, majko, karaj me”, „Kao kakao”, „Čukni vo drvo”, „Skopje”, „Makedonsko devojče”, „Mamurni ljudi”, „Gipsy song” i druge.

Za ovim koncertom vlada ogromno interesovanje publike, kao uostalom i za svim koncertima Vlatka Stefanovskog u Nišu.

Vlatko je nedavno rekao Tanjugu da 2024. proslavlja svojih 50 godina na sceni, jer je kao muzičar prvi honorar dobio u trećem razredu gimnazije. Slavni gitarista je otkrio i da priprema novi album, da piše memoare, kao i da je u pregovorima sa austrijskom kompanijom „Tomastik infeld” da se uskoro pojave žice za gitaru pod njegovim imenom, što je, priznaje, velika čast za njega. Stefanovski je takođe rekao da nikada ne svira tezgu i da svetu trebaju autentični umetnici.

banner

„Ne možeš biti stranac na svom koncertu, moraš biti ubedljiv, u elementu, unutra, kao generator energije i raspoloženja”, istakao je Stefanovski.

Ulaznice za niški koncert po ceni od 2.000 rsd su u prodaji i mogu se kupiti u pivnici „Nemir” (Učitelj Tasina 17) i Vintage Shop-u (Davidova 9).

Foto: Vukašin Stanojević (ustupljene fotografije)

Autor: Nikola Jovanović – Portal Media Press Srbija

Slične vesti

mediapress-logo-footer

Copyright – Joombooz 2022

Izbor urednika

Najnovije vesti