Početna » Uspešno organizovan i završen prvi Niš Week Festival

Uspešno organizovan i završen prvi Niš Week Festival

od strane bukovac

Preko 100.000 ljudi posetilo Niš Week: Uspešno završen prvi koncept festival ovog tipa u Regionu

Prvi koncept festival ovog tipa, na Niškoj tvrđavi, trajao je od 13. do 16. juna, i okupio preko sto hiljada posetilaca iz celog regiona, koji su uživali u bogatom zabavnom programu, koncertima, ukusnoj hrani i pozorištu na otvorenom.

Festival su obeležili vrhunski nastupi legendarnih Hari Mata Harija, Sergeja Ćetkovića i Abba Ring Tribute benda, koji su napravili sjajnu atmosferu i podigli nišku publiku na noge.

Takođe, najmlađi su imali priliku da se zabave u Luna parku, a poseban utisak na posetioce ostavio je i Srpski nacionalni market, gde su lokalni proizvođači imali priliku da izlože svoje proizvode, a posetioci uživaju u degustaciji domaćih specijaliteta i kupovini unikatnih suvenira.

banner

Sva četri dana festivala, na letnjoj pozornici nije manjkalo smeha i sjajne atmosfere, od stand-up show programa, do igralih predstava za najmlađe.

Novi festival ne samo da je obogatio kulturnu ponudu grada Niša, već je i značajno doprineo lokalnoj ekonomiji, pružajući priliku lokalnim preduzetnicima da predstave svoje proizvode i usluge.

U okviru Streetfood, Beer i Gin zone, posetioci su imali priliku da uživaju u raznovrsnim jelima i piću lokalnih ugostitelja. Autentični specijaliteti, zanatska piva, kao i opojni mirisi hrane koju su se širili festivalom, dodatno su doprineli atmosferi na tvrđavi.

Kako posetioci kažu: “Upravo ovo je falilo Nišu”! Prva godina Niš Week festivala pokazala je koliko je ovaj događaj bio potreban gradu, te se nadamo da će ovaj festival postati tradicija i da će svake naredne godine okupljati sve veći broj posetilaca, pružajući im nezaboravne trenutke, muziku i zabavu.

Foto: Niš Week Festival (ustupljene fotografije redakciji Media Press-a)

Autor: Portal Media Press Srbija

Slične vesti

mediapress-logo-footer

Copyright – Joombooz 2022

Izbor urednika

Najnovije vesti