Početna » Old Timer Fest sa više od 30 hiljada posetilaca: Točak razvoja manifestacionog turizma u Nišu

Old Timer Fest sa više od 30 hiljada posetilaca: Točak razvoja manifestacionog turizma u Nišu

od strane bukovac

Povećanju turističkog prometa i broja noćenja u Nišu u junu ove godine doprineli su domaći i strani turisti koji su boravili zbog Old Tajmer Festa u ovom gradu, posebno zbog koncerta Bijelog dugmeta 22. juna, pokazuju podaci Turističke organizacije Niš.  Ovaj jedinstveni festival privukao je preko 30 hiljada posetilaca, među kojima su bili ljubitelji starih vozila, muzike i kulturnih manifestacija iz celog regiona i iz susednih zemalja, Bugarske i Republike Severne Makedonije.

Već u drugoj godini odžavanja Old Tajmer Festival postavio je nove standarde kada je reč o manifestacionom turizmu. Koncerti popularnih bendova kao što su Bijelo Dugme i Penthouse bend prve večeri (22.jun) privukli su preko 15 hiljada posetilaca, dok je druge večeri (23.jun) uprkos nevremenu i kiši nekoliko hiljada fanova došlo da podrži Beogradski Sindikat. Takođe, dnevni koncert (23.jun) poznatih jutjuberki Arije i Nađe bio je veoma zapažen, više hiljada dece sa roditeljima đuskalo je u ritmu popularnih pesmica.

Da je OTF već ove godine značajno doprineo razvoju manifestacionog turizma u Nišu potvrđuje i Dragana Božić direktorka Turističke organizacije Niš.

“Old Tajmer Festival je već ove godine značajno doprineo razvoju manifestacionog turizma u Nišu. Od početka najave koncerata koji su realizovani u okviru festivala, veliki broj domaćih turista je rezervisao naše hotelske ali i privatne smeštajne kapacitete u terminu održavanja festivala. Smatramo izuzetno značajnim i perspektivnim festival ovog koncepta jer je doprineo promociji Grada Niša na autentičan način i zainteresovao veliki broj turista koji do sada nisu boravili u Nišu, te su dane festivala iskoristili i za posete naših kulturno-istorijskih lokaliteta”, kaže Božić.

banner

OTF će od 2025. godine programski biti predviđen kao deo promocije kulture i turizma Niša najavljuje direktorka TO Niš.

“Svakako da ovakvi festivali značajno doprinose povećanju turističkog prometa pa će OTF od sledeće godine biti i programski predviđen kao važan segment promocije TO Niš, kao i druge javne gradske manifestacije koje doprinose unapređenju kulture i turizma u našem gradu”, kaže Božić.

Prateći program

Jedna od glavnih atrakcija OTF dnevnog besplatnog programa bio je i dvodnevni Sajam Zdravog Odrastanja sa više od 20 izlagača koji su predstavili svoje obrazovno, kulturno, sportske usluge, dok je pokazna vežba Nacionalne službe za bezbednost saobraćaja “Pažljivko” bila izuzetno dobro propraćena. Takođe, autentična izložba najvećeg južnoevropskog prevoznika Niš Ekspresa, dok je pravi hit među ljubiteljima starih vozila bila Revija starih automobila i motora sa preko 70 oldtajmer primeraka na najvećem skupu do sada.

U organizaciji festivala učestvovalo je oko 400 ljudi, a pripreme su krenule još prošlog oktobra. 

“Tokom trajanja festivala, svi smeštajni kapaciteti u gradu bili su 100 odsto popunjeni, što je dodatno potvrdilo uspeh ovog događaja. Veliki broj posetilaca iz celog regiona južne i istočne Srbije, kao i iz Bugarske, Makedonije, Beograda, Novog Sada i Subotice, dokaz je da Niš postaje nezaobilazna destinacija za sve ljubitelje kulture i zabave. Publika je bila prezadovoljna i zahvalna, sa pitanjem kada će biti sledeći festival”, kažu organizatori OTF.

Old Timer Festival 2024 ostavio je neizbrisiv trag u srcima svih posetilaca, a Niš je još jednom pokazao da je grad sa dušom i ogromnim potencijalom za manifestacioni turizam. Vidimo se sledeće godine!

Slične vesti

mediapress-logo-footer

Copyright – Joombooz 2022

Izbor urednika

Najnovije vesti