Početna » Da li ste znali da prosečno domaćinstvo godišnje potroši oko 1.800 kWh električne energije

Da li ste znali da prosečno domaćinstvo godišnje potroši oko 1.800 kWh električne energije

od strane bukovac

Evo zašto su energetski efikasni uređaji pravi izbor za vas

U današnjem svetu, gde sve više obraćamo pažnju na uticaj koji naši postupci imaju na životnu sredinu i troškove, energetska efikasnost postaje neizostavni deo svakodnevnice. Dok nam veliki kućni aparati kao što su frižideri, mašine za pranje sudova i veš mašine odmah padnu na pamet kada govorimo o štednji energije, često zaboravljamo na male aparate koje koristimo svaki dan.

Zapravo, ovi mali uređaji mogu imati ogroman uticaj na ukupnu potrošnju energije u vašem domu. Prosečno domaćinstvo sa tri ili četiri člana godišnje potroši oko 1.800 kWh električne energije, bez grejanja i klimatizacije. Kada planirate kako da smanjite potrošnju, krenite od malih aparata. Iako su možda neupadljivi, pametni aparati, energetski efikasne lampe i drugi sitni uređaji mogu vam pomoći da postignete veliku uštedu. Kao renomirani brend u oblasti kućnih aparata, Gorenje olakšava svakodnevni život svojih kupaca nudeći moderne, inovativne i pouzdane aparate koji pojednostavljuju kućne poslove i obaveze.

Mali kućni aparati kao alternative redovnim, rutinskim izborima mogu zaista pomoći domaćinstvima da maksimalno uštede energiju i time minimiziraju troškove. Gorenje friteza na vruć vazduh je odličan primer tehnologije koja štedi energiju. Bez potrebe za prethodnim zagrevanjem, troši manje energije i predstavlja zdraviju zamenu tradicionalnim metodama prženja. Umesto upotrebe nekoliko šerpi ili tiganja i zagrevanja više grejnih površina na šporetu, Multicooker omogućava pripremu sve hrane odjednom, značajno smanjujući vreme i energiju potrebnu za pripremu obroka.

banner

Još jedno veoma praktično i efikasno rešenje je Gorenje prenosivi indukcioni šporet, koji zauzima minimalno prostora, ali se odmah zagreva, smanjujući vreme potrebno za pripremu obroka, kao i potrošnju električne energije. Iako zvuči neverovatno, električno kuvalo je jedan od energetski najefikasnijih uređaja za kuću, jer oko 80 odsto toplote koju potroši koristi za zagrevanje vode. U zavisnosti od modela, može se koristiti i za zagrevanje drugih tečnosti, kao što su mleko, čaj i kafa, tako da svaki član porodice može uživati u svom omiljenom toplom napitku u najkraćem roku.

Zato, uz malo pažnje na detalje i prave aparate, možete svakodnevno štedeti energiju i novac i učiniti vaš život lakšim, efikasnijim i održivijim. Posetite Gorenje vebsajt ili najbliži Hisense / Gorenje Studio i nabavite svoje energetski efikasne uređaje već danas!

Foto: Gorenje (ustupljene fotografije redakciji Media Press-a)

Autor: Portal Media Press Srbija

Slične vesti

mediapress-logo-footer

Copyright – Joombooz 2022

Izbor urednika

Najnovije vesti