Početna » Doman International: Kako rešiti Autizam i razvojne probleme kod dece?

Doman International: Kako rešiti Autizam i razvojne probleme kod dece?

od strane bukovac

Doman International je neprofitna organizacija posvećena podučavanju i osnaživanju roditelja u pogledu razvoja njihovog deteta. Stručni tim kvalifikovanog i iskusnog osoblja daje roditeljima alate, znanje i obuku koja im je potrebna da pomognu svom detetu da ostvari svoj puni potencijal u životu. Njihova misija je da pomognu deci sa razvojnim teškoćama da dođu do potpunog zdravlja.

Obučavamo roditelje Doman metodu putem kurseva i seminara i pružamo personalizovane smernice porodicama tokom evaluacionih poseta sa našim osobljem. Trudimo se da pomognemo svakom detetu sa razvojnim teškoćama širom sveta.

Naš cilj je da pomognemo deci sa razvojnim teškoćama da ozdrave. Deca koju vidimo i kojoj pomažemo dolaze sa različitim dijagnozama uključujući autizam, cerebralnu paralizu, zastoj u razvoju, ADD, ADHD, PDD-NOS, epilepsiju, poteškoće u učenju, moždani udar, traumatske povrede mozga, trizomiju 21, kao i mnoga druga neurološka stanja i genetske abnormalnosti.

Pomažemo deci tako što podučavamo programe tretmana deteta i aktivnosti koje roditelji mogu da rade kod kuće. Naš cilj je da svako dete napreduje u svom kognitivnom, fizičkom, govornom i socijalnom razvoju. Koristimo znanje koje je Glen Doman stekao tokom svog života i Doman metod, i stvaramo nove, inovativne metode kako bismo pomogli deci da se što brže razvijaju i napreduju.

Istorija

Glen Doman, fizioterapeut, otkrio je da su konvencionalne terapije neefikasne u lečenju ljudi sa razvojnim teškoćama. Stvorio je oblast razvoja dečijeg mozga sa ciljem da pomogne deci sa razvojnim teškoćama da ostvare zdravljepun potencijal. Razvio je kućne tretmane kako bi pomogao osobama sa smetnjama u razvoju i oštećenjima mozga da se razviju fizički, intelektualno, fiziološki i socijalno. Godine 1973. napisao je knjigu „Kako pomoći detetu sa oštećenjem mozga“, koja je bila revolucionarna u lečenju dece sa razvojnim teškoćama.

Doman je znao da nijedan terapeut nikada ne može da voli, niti da posveti toliko vremena detetu sa razvojnim teškoćama kao njegova porodica. Protiv konvencionalnog razmišljanja, on je svoje novorazvijene terapije predavao direktno roditeljima kako bi ih sprovodili kod kuće sa svojom decom – i postigao je izuzetne rezultate. Ranije se pretpostavljalo da se deci sa razvojnim teškoćama ne može pomoći. Glen Doman je pokazao svetu da je ova pretpostavka pogrešna i da bi ova deca mogla da ozdrave. Hiljade roditelja koji su otkrili da ove metode pomažu njihovoj deci, Glenova otkrića i tretmane su s ljubavlju nazvali „Domanov metod“.

banner

VIDEO:

Glennova porodica je osnovala Doman International sa misijom da osnaži porodice širom sveta da pomognu svojoj deci da ostvare svoj puni potencijal. Glenov sin, Daglas, je sadašnji predsednik Doman International-a i nastavlja rad svog oca. Glenova deca i unuci, zajedno sa predanim osobljem u Doman International-u, rade na tome da Glenov san – da pomogne svoj deci sveta – postane stvarnost. Kombinujući dosadašnja otkrića Doman metode i inovirajući nove tretmane, Doman International nastavlja da se razvija i prilagođava kako se nova otkrića stvaraju. Osoblje Doman International-a naučilo je desetine hiljada roditelja širom sveta kako da osnaže svoju decu da budu sposobni, inteligentni, srećni i zdravi ljudi.

Pristup

Doman metoda je holistički, integrativni pristup, koji uključuje sveobuhvatan plan za decu sa razvojnim teškoćama.

Dolaze nam porodice sa decom sa različitim dijagnozama koje uključuju autizam, cerebralnu paralizu, zaostajanje u razvoju, ADD/ADHD, PDD-NOS, epilepsiju, povrede mozga, poteškoće u učenju, trizomiju 21 i druge genetske abnormalnosti, kao i druge različite smetnje u razvoju i neurološka stanja.

U Doman International, dajemo roditeljima alate koji su im potrebni da leče svoju decu kod kuće. Naši kursevi obuke za roditelje su posebno osmišljeni da osnaže roditelje kako bi mogli da preuzmu vođstvo u razvoju svog deteta. Utvrdili smo da kada deca sprovode terapije kod kuće, rezultati su odlični. Ne verujemo da je bilo koje dete beznadežno.

Tim

Osoblje čine nastavnici i treneri – oni su obučeni da obrazuju i usmeravaju roditelje kako da pomognu svojoj deci da napreduju u najvažnijim oblastima razvoja, uključujući detetov kognitivni, fizički, socijalni i govorni razvoj. Oni osmišljavaju specifične programe tretmana Doman metodom i podučava roditelje kako da ga sprovode sa svojom decom. Odgovaraju na pitanja koja roditelji imaju o razvoju svog deteta kako bi bolje razumeli svoje dete i znali kako da mu na svaki mogući način pomognu u razvoju.

Rad u Srbiji

Tim stručnjaka je prisutan u Beogradu da bi pomogao 20 različitih porodica sa razvojnim teškoćama u Srbiji i na Balkanu. Porodice dolaze da procene njihovu decu sa razvojnim teškoćama i da im prilagode program lečenja. Ove roditelje uče i principima razvoja mozga i šta mogu da urade da pomognu svojoj deci kod kuće. Oni će završiti kurs sa planom kućnog programa koji će početi sa svojom decom.

Prvi koraci za sve roditelje koji dođu u Doman International je da pohađaju onlajn kurs pod nazivom „Doman metod: od razvojnih teškoća do zdravlja“. Kurs je preveden na srpski jezik i pohađalo ga je stotine porodica sa čitavog Balkana.

Foto: Shutterstock

Izvor: Uzivo24.com

Slične vesti

mediapress-logo-footer

Copyright – Joombooz 2022

Izbor urednika

Najnovije vesti