Početna » Radnički večeras protiv Kolubare za opstanak u Superligi Srbije

Radnički večeras protiv Kolubare za opstanak u Superligi Srbije

od strane bukovac

U poslednjem, 37. kolu Super lige Srbije Radnički gostuje ekipi Kolubare u Lazarevcu. Ovaj meč je na programu večeras sa početkom od 17 časova. Pobedom bi ekipa Radničkog obezbedila opstanak u ligi, dok drugačiji ishodi vode Radnički u baraž. Kolubara je, nakon oduzetih bodova, na začelju tabele, bez šansi za opstanak u najvišem rangu takmičenja.

Svoja očekivanja pred ovaj meč najavili su šef stručnog štaba Dragan Šarac i fudbaler Stefan Marjanović.

Šarac je svestan važnosti ovog meča i najavljuje veliku borbu:

  • Sve staje u narednih 90 minuta i znamo da moramo da ih odigramo maksimalno angažovano i motivisano. Ne zanima nas nijedan drugi ishod sem pobede jer nam jedino 3 boda znače direktan opstanak u Super ligi.
    Ovih nekoliko dana uvežbavali smo taktiku i pripremali meč sa Kolubarom i verujem da smo premni za ovaj težak izazov. Kolubara je dobar tim, na svim utakmicama, pa i u prethodnom kolu protiv Radnika, stvaraju mnogo šansi. Imamo određenih kadrovskih problema, pogotovo u zadnjoj liniji tima. Na prošlom meču povredili su se Gaku i Etongu i oni neće moći da nam pomognu. Frej se i dalje oporavlja i ne konkuriše za prvi tim. Svi igrači koji dobiju šansu će dati maksimum da dođemo do željenog cilja – 3 boda u Lazarevcu.

Stefan Marjanović je u Radnički stigao upravo iz ekipe Kolubare i odlično poznaje ovaj sastav:

banner
  • Pre svega, kao Lazarevčanin, želim da istaknem da mi je izuzetno žao što je došlo do ove situacije sa Kolubarom. Grad Lazarevac i Kolubara zaslužuju da imaju superligaša, želim da se već sledeće sezone vrate u Super ligu. Što se nas tiče, „meč loptu“ koju smo imali protiv Spartaka nismo iskoristili. Izgleda da čitave sezone nekako idemo težim putem, ali će, nadam se, tako i pobeda sutra biti slađa i vrednija. Nema puno kalkulacija, idemo na pobedu, a čeka nas čvrst i organizovan protivnik. Predvode ih iskusniji Đuranović i Nikolić, koje prate mlađi Bakić i Popović. Kako god bilo, sve sem tri boda za nas ne dolazi u obzir.

Sve utakmice poslednjeg kola plej auta SLS igraju se od 17 časova, a glavni sudija meča Kolubara – Radnički biće Srđan Jovanović, a u VAR sobi sedeće Lazar Lukić.

Foto: FK Radnički Niš

Autor: Portal Media Press Srbija

Slične vesti

mediapress-logo-footer

Copyright – Joombooz 2022

Izbor urednika

Najnovije vesti