Početna » Kupovinom energetski efikasnih frižidera dobijate kvalitet, štedite novac i brinete o životnoj sredini

Kupovinom energetski efikasnih frižidera dobijate kvalitet, štedite novac i brinete o životnoj sredini

od strane bukovac

Moderan način života sa sobom je doneo i određene promene u životnim navikama. Kada su u pitanju frižideri i zamrzivači, ušteda energije u njihovom radu je ključna i za životnu sredinu i za novčanike. Ovo tržište poslednjih godina značajno raste, sa fokusom na pametna, energetski efikasna i ekološki prihvatljiva rešenja. Ovi uređaji dovode do nižih računa za struju, manjeg rasipanja hrane i lakšem pripremanju zdravih obroka. Odaberite jedan od Gorenje proizvoda po specijalnoj ceni i uštedite energiju i novac.

Zašto je energetska efikasnost bitna?

Kupovina novog frižidera može biti naporan proces. Bez obzira na to, korišćenje starog i dotrajalog modela može čak i više da vas košta nego prelazak na noviji i održiviji proizvod. Prilikom odabira savršenog uređaja, odlične smernice mogu da vam budu energetske oznake. One pružaju jasnu indikaciju energetske efikasnosti i drugih ključnih karakteristika. Ovim nalepnicama određuje se položaj aparata na lestvici od A do G, u skladu sa tim koliko energije im je potrebno za rad. Pored toga, potrošačima se pomaže da odaberu proizvode koji manje troše i na taj način uštede novac. Gorenje uređaji su upravo pravi primer ovoga.

Kako bi se energetska potrošnja dodatno smanjila, preporučljivo je da vrata frižidera budu stalno zatvorena, što će sprečiti zagrevanje vazduha. Svima nam se makar jednom desilo da ne zatvorimo dobro vrata što može da dovede do kvarova, bacanja hrane i nepotrebnih troškova. Najnoviji modeli Gorenje zamrzivača i frižidera će obavestiti korisnike zvučnim signalom ili preko mobilnog telefona ukoliko vrata ostanu otvorena. Pored toga, njihova InverterCompressor tehnologija se bolje i brže prilagođava svim promenama temperature frižidera, čineći ih ekonomičnijim i manje bučnim.

banner

Jedan od čestih načina za postizanje njihove efikasnosti je bilo održavanje frižidera punim hrane kako bi se koristilo što manje vazduha. Na ovaj način je dolazilo do prekomernog skladištenja zaliha što je na kraju vodilo njihovom bacanju. Uz Gorenje liniju za hlađenje, i karakteristike kao što su MultiFlow 360° do toga neće doći. Ova funkcija obezbeđuje dugotrajnu svežinu i manju potrošenju energije. Taloženje leda na zidovima frižidera takođe može da vam stvara problem. Koliko često ste morali da odmrzavate rashladni uređaj zbog nakupljanja debelog sloja leda? Stvaranje leda dovodi do korišćenja više energije za hlađenje unutrašnjosti. Uz funkciju No Frost Plus nećete morati više da se zamarate konstantnim čišćenjem. Ova karakteristika doprinosi intenzivnom cirkulisanju hladnog vazduha koji eliminiše vlagu iz uređaja, čime sprečava nakupljanje mraza i leda na zidovima.

Kako odabrati pravi uređaj za vaše potrebe?

Drugi način za postizanje energetske efikasnosti jeste odabir pravog uređaja za potrebe vašeg domaćinstva. Vaš savršen uređaj, između ostalog, zavisi od količine prostora namenjene njima, broja ljudi koji žive u domaćinstvu, funkcija i zapremine. Gorenje u svom asortimanu nudi proizvode koji će da zadovolje sve vaše potrebe i preferencije. Bez obzira na to u koliko velikom ili malom domu živite, postoje periodi kada jednostavno nijedan uređaj nije dovoljno velik. Praznici, proslave, okupljanja u većem broju zahtevaju kućne aparate koji se lako mogu prilagoditi svakoj nameni. Uz Gorenje Converter Active frižidere sa zamrzivačem, u svakom trenutku možete da pretvorite zamrzivač u odeljak frižidera ili veliku Zero Zone pregradu za skladištenje zamrznute hrane. Pored toga, sa jednim klikom ćete moći da obezbedite više prostora za odlaganje grickalica i pića, čime ćete da dobijete dodatan prostor.

Ove karakteristike čine moderne frižidere i zamrzivače savršenim rešenjem za sve koji žele da pojednostave svoj život. Ukoliko vam je potreban jedan od ovih uređaja, Gorenje proizvodi su idealni za vas, a sada ih možete pronaći po specijalnim cenama.

Foto: Gorenje 

Autor: Portal Media Press Srbija

Slične vesti

mediapress-logo-footer

Copyright – Joombooz 2022

Izbor urednika

Najnovije vesti