Početna » Predvodnik revolucije digitalnih novina u Evropi i vođa dizajna u jednoj od najboljih brending agencija u Europi stižu na SoMo Borac

Predvodnik revolucije digitalnih novina u Evropi i vođa dizajna u jednoj od najboljih brending agencija u Europi stižu na SoMo Borac

od strane bukovac

SoMo Borac powered by Httpool, koji se ove godine održava 11. godinu za redom, pozicionirao se kao događaj koji okuplja digitalnu zajednicu i nagrađuje najbolje radove digitalne industrije. Po prvi put događaj će se odvijati u formatu celodnevne konferencije koja će okupiti brojne stručnjake iz područja digitalnog marketinga.

Veliko ime iz sveta medija zasigurno je Francesco Cancellato, glavni urednik internet časopisa Fanpage.it i član upravnog odbora Evropskog centra za novinarstvo koji će održati predavanje “Slučaj Fanpage i novina u eri algoritama”. Nadaleko je poznat kao značajna osoba u području internet novinarstva, a kao glavni urednik Fanpage.it, jedne od vodećih internet novina, dosledno pokazuje svoje posebne liderske veštine i uredničku kompetenciju. Kao bivši glavni urednik portala Linkiesta.it, Francesco je odigrao ključnu ulogu u kreiranju smera publikacije i povećanju njenog dometa, učvrstivši svoju poziciju pouzdanog izvora vesti i informacija za milione čitatalaca. Autor je i nekoliko naslova poput “Factor G. Why the Germans are right”, “Neither exploited nor big boys. Solving the generational question to save Italy” i “Il Muro. 15 stories from the end of the cold war”.

Francesco Cancellato; foto: 404 agency i SoMo Borac

Kao predavač na 11. izdanju SoMo Borca, publici će se predstaviti i Nico Wüst iz jedne od najznačajnijih brending agencija u Evropi, STRICHPUNKT, sa sedištem u Stuttgartu, u kojoj radi kao vođa dizajn odseka i odgovoran je za dalji razvoj dizajna i strategije u projektima brendiranja. Tokom svoje karijere bio je zaposlen u MetaDesignu u Berlinu i Lost Boysu u Amsterdamu, a 2005. godine došao je u STRICHPUNKT agenciju. Kao kreativni direktor i vođa strategija bio je odgovoran za brending projekte najvećih kompanija, Audija, DFB-a, DHL-a i Commerzbanka. Osim što uspešno radi na projektima brendinga za klijente, predaje strategiju dizajna na akademiji za primenjenu umetnost, HTWG Konstanz.

banner

Nico Wüst; foto: 404 agency i SoMo Borac

STRICHPUNKT je jedna od vodećih agencija za dizajn i brendiranje iz Nemačke. Imaju kancelarije u Stuttgartu, Berlinu i Šangaju, a rade za klijente Audi, Deutsche Post DHL Group, Otto Group i Porsche, kao i za azijski brend električnih automobila, Weltmeister. U svom predavanju “Oblikovanje robnih marki u digitalnom dobu”, 17.11. Nico će se osvrnuti na razvoj digitalnih proizvoda i delova sadržaja koji prate različite ciljeve i načela od izgradnje i upravljanja brendovima.

SoMo Borac najvažnija je nagrada za digitalne radove u regionu koja se dodeljuje jedanaestu godinu zaredom, a suorganizator ovog događaja je i Hrvatsko udruženje digitalnih izdavača (HUDI). Konkurencija je iz godine u godinu sve jača, a stručni žiri sve brojniji. Nagrade se dodeljuju u dva streama – SoMo Media koji okuplja digitalne izdavače iz najvažnijih regionalnih medija te SoMo Advertising koji okuplja zajednicu digitalnih marketing stručnjaka iz celog regiona.

Sve novosti o SoMo Borcu možete pratiti putem SoMo Borac newslettera, na web stranici te na SoMo Borac Facebooku, Instagramu i LinkedInu.

Foto: 404 agency i SoMo Borac

Autor vizuala: 404 agency i SoMo Borac

Autor: Portal Media Press Srbija

Slične vesti

mediapress-logo-footer

Copyright – Joombooz 2022

Izbor urednika

Najnovije vesti