Početna » Radnički protiv IMT-a za nastavak pozitivne serije rezultata

Radnički protiv IMT-a za nastavak pozitivne serije rezultata

od strane bukovac

Pet dana nakon važne pobede u Nišu nad Javorom, ekipa Radničkog gostuje beogradskom IMT-u na otvaranju 22. kola Super lige Srbije. Duel na stadionu Voždovca zakazan je za petak, 23. februar od 17 časova. Još jednu u nizu utakmica sa direktnim rivalima iz donje polovine tabele najavili su na redovnoj konferenciji za medije šef stručnog štaba Nikola Trajković i golman ekipe Nikola Vasiljević.

Pred nama je jedna od nekoliko utakmica u nizu protiv ekipa iz donjeg dela tabele. Svaka od tih utakmica ne nosi tri boda, nego šest. Ovo je utakmica koja nam puno može doneti i u psihološkom smislu, a i popraviti plasman na tabeli. Kadrovska situacija je tek nešto bolja nego pred Javor. Odradili smo sve što je do nas, pripremili se za narednog rivala. Imamo još jedan trening na kome ćemo videti ko je od igrača maksimalno spreman, jer samo takvi će izaći na teren – započeo je analizu Trajković.

Upitan za taktičke opcije u timu i stil igre koji će probati da nametne u narednom duelu, Trajković je otvoreno rekao da nema kalkulisanja.

Sećate se da smo jesenas odigrali neke fantastične utakmice, a da nismo uzimali bodove, došli smo u fazu sezone gde svaki bod može da nam bude presudan i taj takmičarski cilj je trenutno ispred igračkog. Ja ću uvek biti trener koji bi voleo da mu se igra se zasniva na kreaciji iz zadnje linije, na progresiji napada, na velikom broju igrača u završnici, ali, trenutno, a posebno pred utakmice sa rivalima koji nam predstoje, bitno je samo uzeti što više bodova. Mislim da, zato što imamo veliki broj novajlija, a mnogi od njih izlaze iz povreda, ekipa tek treba da nadođe i doći će trenutak kada će bodovi dolaziti i iz kvalitetnije igre.

banner

Kada je govorio o protivniku, Trajković je istakao i sve njihove kvalitete:

Skautiramo svakog protivnika, naši igrači dobijaju sve potrebne informacije. Znamo da je IMT mlada ekipa koja igra dobro u tranziciji, koja ima neke svoje ofanzivne principe, jako talentovana i poletna. Najbitnije je da ne ulazimo u trku sa njima, već da odigramo stabilnu utakmicu sa što manje grešaka na sredini terena, gde će oni nas čekati da bi izašli u tranziciju. Utakmica slična onoj protiv Javora, tvrda, takmičarska, na rezultat, to je nešto što bi nama više odgovaralo nego da uđemo u bilo kakvu trku sa njima.

Posle nekoliko mečeva, ekipa Radničkog je okršaj sa Javorom završila bez primljenog pogotka. Jedan od iskusnijih igrača u ekipi, golman Nikola Vasiljević, nada se da će i u petak sačuvati svoju mrežu.

Kao što je i šef rekao, očekuje nas još jedna teška utakmica. Ekipa IMT-a je mlada i brza, sa dosta talentovanih igrača koji umeju da igraju fudbal. Spremili smo se dobro za narednog rivala.Sve naredne utakmice za nas biće teške, ali idemo tamo da odradimo ovo što smo tokom nedelje spremali, da uzmemo tri boda, koja su nam jako bitna za nastavak sezone i da polako obezbedimo opstanak, što je i prvi cilj ekipe – zaključio je Vasiljević.

Foto: FK Radnički Niš

Autor: Portal Media Press Srbija

Slične vesti

mediapress-logo-footer

Copyright – Joombooz 2022

Izbor urednika

Najnovije vesti